Waar ben je naar op zoek?

Zomerstages

spots op west 2022
© Liza Renders

Spots op West Jongerenstage

Tijdens de eerste week van juli planten wij elk jaar onze vlag in Westouter. OPENDOEK organiseert daar het locatietheaterfestival Spots op West, en JongDOEK koppelt daar een theaterkamp aan. Een groep jongeren gaat onder leiding van een docent een week lang aan de slag met het maken van een voorstelling die tijdens het weekend geprogrammeerd staat op het festival. Ook gaan ze samen kijken naar andere voorstellingen op het festival. Deze stage is voor jongeren van 14 t/m 21 jaar.

tekkelattak2023
© Lizzy De Scheemaecker

Tekkel Attak

Tijdens de derde week van juli verplaatsen we onze vlag van West-Vlaanderen naar Limburg. In Pelt krijgen drie groepen jongeren 5 dagen lang workshops van theaterdocenten, eindigend met een toonmoment op vrijdagavond. Overdag werk je in groepen per leeftijd, 's avonds zijn er groepsactiviteiten met alle groepen samen. Dit kamp is voor jongeren van 12 t/m 21 jaar.

Future Telling 2022
© Sofie Wanten

Future Telling

In augustus trekken we naar Slovenië. Wij mogen vanuit België elk jaar 8 jongeren naar deze internationale stage sturen. Andere deelnemende landen zijn Duitsland, Finland, Kroatië, Israël, Italië en Slovenië zelf. Je komt terecht in een mix van internationale theaterenthousiastelingen, waarmee je een week lang workshops volgt, eindigend met een toonmoment. Tijdens de avondactiviteiten krijg je de kans om culturele gelijkenissen en verschillen uit te wisselen. Deze stage is voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Voor deze stage is er een selectieprocedure, gezien het select aantal plaatsen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van JongDOEK